Author Topic: Вечното движение  (Read 2726 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Deepinside

 • Administrator
 • Приор
 • *******
 • Posts: 1193
 • Алхимик
  • http://www.novosemeistvo.bg - Сайт за семейството в епохата на Водолея
Вечното движение
« on: Септември 23, 2012, 11:02:27 am »
Преди време стана беше предизвикал интерес твърденията на иранския учен Кеше за свободна енергия и бърз транспорт. Но работата не е толкова проста - хоп и спасяваме човечеството. Много е важно тези сили и енергии от хора с какво съзнание ще се използват и по какъв начин!

 
Quote
"– Вчера тук се повдигна въпросът за perpetuum mobile – дали законът за perpetuum mobile е приложим.

– Той има своето разрешение в Живата и Разумна Природа. Докато въпросът не се разреши тъй, както е в Природата, той остава само хипотеза, която трябва да се превърне в теория, теорията – в опит, а опитът да се реализира. Някой може да приеме това твърдение, а друг да го отхвърли, но и двамата са прави 50%. Законът на физическия свят е верен 50%.

– Говори се, че тайната на движението на тази машина се крие в личността на човека. Вярно ли е това?

– Да, машината се движи само с машиниста. Perpetuum mobile – това е една идея за упражнение, за гимнастика на ума; много време ще измине, докато този закон се приложи.

– Този въпрос в съвременната научна механика е разрешен отрицателно.

– Ако днес хората биха изнамерили и приложили perpetuum mobile, те биха сторили най-голямото зло на света. Ето защо Природата е покрила в мрак силата на тази област. Щом се заловим с такива въпроси, ще дойдем до едно място, където нещата стават неясни, където срещаме непроницаем мрак, което показва, че се доближаваме до една същина, чието откриване не е позволено. Вие може да образувате в себе си perpetuum mobile. Всеки от вас може да стане perpetuum mobile. Младостта и енергията, която виждате в труженици, които се занимават с идеята за perpetuum mobile, се дължи именно на нея. Тази идея ги подмладява, ободрява и те с най-голямо търпение понасят всички неволи. Идеята за това вечно движение отхвърля всички лоши мисли в човека и той в себе си почти е постигнал perpetuum mobile. Ето защо тези хора носят в душата си тази красива мисъл.

– Дали през шестата раса тази идея ще може да се реализира на физическото поле?

– Тези неща, които засега са невъзможни, в бъдеще ще са възможни. Въпросът е дали тази идея ще се осъществи в една или друга форма. В каквато и форма да се представи, е все едно.
19 август, четвъртък, 16.30 ч. Съборни Беседи 1920

В Африка има сонди, които пущат в земята на дълбочина 800 метра и оттам извличат вода. Такива сонди могат да се спуснат и на дълбочина 2000 метра. Там водата е още по-хубава. Днес земята е много малко проучена. Има известни земни пластове, до които съвременните учени още не са достигнали. Стремеж на ученика е не само да проникне с тия сонди до дълбочина 2000 метра надолу в земята, но да издигне нагоре в пространството високи стълбове, близо 500–1000 километра височина. Знаете ли каква енергия би потекла надолу по тия стълбове? Ние бихме създали един перпетум мобиле. Знаете ли какъв океан от енергия се крие в пространството? По същия начин и във вашия мозък се крие грамадна енергия, която изисква време и пространство, за да се прояви и реализира. Единствената причина, дето не можете да реализирате това, което Бог ви е дал, то е, че се занимавате с идеи, които отпосле са дошли. Това са идеите на старозаветния живот. Вие ще оставите настрана старозаветния живот; ще оставите настрана и новозаветния живот. Някой казва: „Искам да бъда праведен“. Не, вие ще оставите и живота на праведния. Едно ще гледате да придобиете – животът на ученика. Това е новото в света. Няма да ликвидирате със стария живот, но ще го държите настрана, да не се смесва с новия живот. Първите три вида живот текат в корените на цялото човечество, но ние не можем да ги изолираме изведнъж. Изолирането им трябва да става постепенно, като придобиваме истинското знание в живота. Можем ли да изолираме тия животи, докато не завършим живота на ученика? – Не можем. Не е въпросът да ги изолираме, нито да ги използваме, но да се повдигнем над тях.
Петък, 19.08.1927 г."
Учителя Беинса Дуно
Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

_________________________________________
Истинската Алхимия

Offline Deepinside

 • Administrator
 • Приор
 • *******
 • Posts: 1193
 • Алхимик
  • http://www.novosemeistvo.bg - Сайт за семейството в епохата на Водолея
Re:Вечното движение
« Reply #1 on: Септември 23, 2012, 11:03:21 am »
"Знаете ли какъв океан от енергия се крие в пространството? По същия начин и във вашия мозък се крие грамадна енергия, която изисква време и пространство, за да се прояви и реализира. " - Това поне е нещо,в което можем сами да участваме (без помощи от правителства и банки:) - развитие на мозъчните центрове с практическите френологични методи от Учителя Беинса Дуно -> http://novosemeistvo.bg/forums/files/BrainCenters_Mozatchi_centrove.pdf
Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

_________________________________________
Истинската Алхимия