Библиотека > Книги, статии и интернет-адреси

Великата ерес ~ документален филм

(1/1)

Алиса в огледалния свят:
По БТВ в документалната поредица - bTV документите се излъчва "Великата ерес" ~ научно-документален филм в 3 части за богомилите; първата серия беше на 12.10, в следващите поредни две недели останалите части от филма.

инфо"Великата ерес се смята за един от най-интригуващите феномени в европейската история и за да намери точните въпроси, на които да потърси отговор, Гена Трайкова подготвя проекта си близо половин година. Началото на историята е в X век, а за да я проследи Гена, заедно с оператора Добромир Иванов пътува до Босна и Херцеговина, Франция и из България и разговаря с едни от най-добрите изследователи на средновековните ереси.

Според Учителя, богомилите са част от третия клон на Бялото Братство, който има за цел да реализира Божественото учение.
Ето какво казва още той за тях: "Най-виден богомил е бил Боян Магът. Богомилите не са успели в България поради гонението от реакционните кръгове, но са дали мощен тласък на европейската култура. Богомилите не са били мирен елемент. От България са отишли във Франция, Англия и много други страни."
Всемирното Бяло Братство през вековете

източник: http://www.beinsadouno.com/

Deepinside:
първа серия от филма може да се свали чрез замунда...   :police:   :us4allstt: :thumbsup:

Навигация

[0] Списък на темите

Go to full version