novosemeistvo.bg

Наука и възпитание - с нови методи в епохата на Водолея => Номерология => Topic started by: sea_love on Октомври 19, 2008, 08:39:53 am

Title: Номерология
Post by: sea_love on Октомври 19, 2008, 08:39:53 am
Какво е значението на числата в нашата рожденна дата? До колко определят качествата ни? Отразяват ли се на живота ни? 
 "Който разбира смисъла на числата от 1 до 10, той е разбрал смисъла на живота.

Числата и геометрическите фигури представляват азбуката на Божествения свят.

Като количествени величини числата имат свое силово поле.
Числата крият велики тайни. Те, заедно с музиката, са езикът на природата. Те са в основата на мирозданието. Макар и да изглеждат отвлечени величини, подобно на буквите, те притежават специфични вибрации, когато се изразяват геометрично. Като че ли по този начин те се материализират.
 
Изучаването и опознаването на числата не е лесна работа. Питагор е стигнал до числото четири, въпреки високата си ученост и надареност. Той се е обучавал, при посветените в Сирия и Египет в продължение на 18 години. '


Ако искате да разберете кои от числата ви помагат, започнете да ги пишете от едно до десет. Спирайте се на всяко поотделно и се вслушайте в себе си. Числото, което изписвате с най-голяма радост и удоволствие, е това което ви помага."
 Беинса Дуно


Title: Re: Номерология
Post by: Passiflora on Октомври 19, 2008, 03:10:27 pm
Тук ще си позволя да пусна един цитат от книгата на Хр. Нанев "Свръхфеноменът Слава Севрюкова"

Quote
Не е без значение рождената дата - материализация за цял живот на звезден отпечатък.
Слава Севрюкова има специфични виждания и за номерологията - носител на сакрална информация.
„Всяко число крие кодирани послания. Добре е посветените да са запознати с тях. Казвам ви това не толкова да го знаете, а да ви послужи като основа, направляваща делата ви. Макар че - пророчицата широко се усмихва, - извисени ли сте да тълкувате съдбата, номерологията отпада."
За числата споделя: „От 1 до 3 са най-значими." И разкрива съкровеността им:
1   - Бог Отец.
2   - Исус Христос.
3   - Света троица.
Това са най-силните индивидуални числа. Не носят кармична натовареност. Останалите са производни на тях.
4   означава квадрат (ограничение). Макар четирите ъгъла в стаята или килията да са затворени, винаги може да се намери пролука. Да се избегнат капризите на съдбата и поеме глътка свобода.
Сходно е значението и на двуцифреното 40. На тоз ден след смъртта душата се откъсва от „земната обител в плът и кръв". Астралното тяло завинаги я напуска и поема по предначертания път небесен.
5   е числото на Духа. Въпреки ограниченията на плътта, той може да преодолее нелеките окови. Пет са основните сетива на човека.
''Числата от 5 нагоре - според Слава Севрюкова - символизират кармата като разплата. Загатват живот, в който си задължен да дадеш от себе си."
6   е два пъти Света Троица (Отец, син, Свети Дух). Това е Троица с удвоена сила. Може да символизира и рядко срещания божествен дар, свързан с "шестото сетиво".
Числото 666 не е дяволско. Няма сатанински, нито свети числа.
7   - е цифрата на човека.
Седем са етапите на възход на душите. Толкова са циклите в еволюцията на сапиенса. „Единствено Христос - категорична е пророчицата - освен шестте притежава и седмо (още непознато нам) сетиво. Това в значима степен го отделя от хората."
От едно до седем числата се редуват така, както са свързани тоновете от лада - със свой звук и вибрации.
8   символизира Вселената, Космоса, Безкрая. Състои се от две нули - два свързани овала, контактуващи помежду си.
(Слава съзира "края на Безкрая". За нея „Вселената е ограничена. С форма на яйце".)
Осмицата символизира видимия и невидим свят, обвързани в едно. Ако 7 е числото на човека, то 7 + Бог = В.
9   означава да дадеш от себе си. Това е числото на върховната разплата.
Последно от едноцифрените. Така, както в зодиака Рибите са накрая. Те също изразяват живот в разплата. Затова са знак на ранното християнство - благочестив израз на смирението, произхождащо от Новото начало.
Слава Севрюкова твърди - с числата трябва да се борави много внимателно. Единствено на посветените се разрешава да работят с тях.
Големият наш писател Николай Хайтов изразява оригинално виждане за една от цифрите в автобиографичната книга „През сито и решето": „Числото 7 не е какво да е, а- за добро или зло - магическо."
Има ли по-голяма магия на тая Земя от човека? И кой друг, ако не народо- и човекопсихологът, с небесен дар-слово, заслужава да я разтълкува?
Нека се спрем малко повече на числото седем -енигматичният библейски символ на човека.
Циклите на индивидуалното ни развитие преминават през 7 години. Първата значима промяна в израстването на децата започва на 7. Тогава за нов живот ги призовава школският звънец. Юношеството с не-овладените си пориви се проявява към 14-тата година. Младежкото съзряване - към 21-тата. След 28-мата се поема към зрелостта.
„Средно по 700 години траят циклите в развитието на цивилизациите. Еволюцията на човешкото общество е закодирана в този многоцифрен сбор. Обозначава крупните промени за Човечеството.
Повечето народи на Стария континент приемат християнството към 700-та година от н. е. След 1 400-та се дава мощен старт на европейския Ренесанс, променил до неузнаваемост света. С 2 100-та, според пророчицата, предстои нов невиждан духовен възход на човешкия род."
„Съпоставим ли 2 100-та година с 21-та от развитието на индивида, ще забележим - това е възрастта, когато Човечеството поема пътя на съзряване"- констатира Слава.
„Едва с епохата на Христос еволюцията на сапиенса получава тласък с непозната дотогава интензивност. Цикълът от него нататък се установява на 700 години. Преди това е бил многократно по-бавен и мъчителен - по 7 000 години
Title: Re: Номерология
Post by: Skarlet on Ноември 17, 2008, 08:26:19 am
Здравейте!Аз съм нова в този форум и се надявам да не досаждам.  :wave:

Quote
„Всяко число крие кодирани послания. Добре е посветените да са запознати с тях. Казвам ви това не толкова да го знаете, а да ви послужи като основа, направляваща делата ви. Макар че - пророчицата широко се усмихва, - извисени ли сте да тълкувате съдбата, номерологията отпада."
За числата споделя: „От 1 до 3 са най-значими." И разкрива съкровеността им:
1   - Бог Отец.
2   - Исус Христос.
3   - Света троица.
Това са най-силните индивидуални числа. Не носят кармична натовареност.

 Аз съм с рождена пътека 1 и наистина съм доста натоварена кармично.Въртя,суча,все на мен се налага да поставям основи,да "дам тон за песен".Доста е изморително.Да не навлизам в повече подробности за кармата. :2168:
Title: Re: Номерология
Post by: kabala on Ноември 17, 2008, 04:49:13 pm
sea_love,вероятно имаш предвид теософското събиране на числата...Да,четворката е от друг порядък,но все пак е идентична с единицата и седмицата. Четири е квадратът-символизиращ знанията или може би намекваш за един от пътищата за постигане на Висшата мъдрост?
Title: Re: Номерология
Post by: Dream on Ноември 18, 2008, 04:19:47 pm
четворки, осмици все трудни числа..  :JNoeps: ама все повече ги харесвам, особено осмицата. Със сигурност подобно на астрологията и тук всичко трябва да се преработва, изучавайки слабите места на това което ти е дадено, да ги "задраскаш" така, че да станат плюсове.
Преди време си мислих, че осмицата е едно от най-материалните числа, но от ден на ден стигам до извода, че това не е точно така. Осмицата (подобно на нейното изписване) започва от най-ниското, най-земното, и започва да пълзи нагоре, често отново взето от симовла й, тя се разделя, води двойнствен живот (потърсете хора с акцент осмица и те ще ви обяснят точно какво имам предвид), после на едно по-висше ниво всичко се събира, оказва се, че двойнствеността просто е част от едно цяло, така както земята и небето, осъзнавайки това, може да се поеме нагоре, нагоре до мига в който се стигно до точка 1 и се разбере, че целта всъщност е била там от където сме тръгнали.
Title: Re: Номерология
Post by: kabala on Ноември 20, 2008, 04:42:55 pm
Ам,да,душко...усетила си го :1923: Забележи,че в картите Таро,над Магьосникът е изписан знакът на безкрайността...Нима,това не е осмицата? :a106:4 и 8 стават трудни при определени комбинации...Например,ако се срещат и двете числа,като четворката е с по-лека кармичка :106:
Title: Re: Номерология
Post by: Passiflora on Ноември 20, 2008, 04:56:55 pm
потърсете хора с акцент осмица и те ще ви обяснят точно какво имам предвид
Какво означава "хора с акцент осмица"?
Title: Re: Номерология
Post by: Dream on Ноември 20, 2008, 06:27:38 pm
например път на живота, името... но за тях мисля има кой да обясни по-подробно  :hb:
Title: Re: Номерология
Post by: Dream on Ноември 20, 2008, 06:33:00 pm
Ам,да,душко...усетила си го :1923: Забележи,че в картите Таро,над Магьосникът е изписан знакът на безкрайността...Нима,това не е осмицата? :a106:4 и 8 стават трудни при определени комбинации...Например,ако се срещат и двете числа,като четворката е с по-лека кармичка :106:

да ама колкото и трудна да е осмицата все повече я харесвам, както май по-горе писах намирам много общо между нея и Сатрун, ако пречупиш оковите /пръстените/ то откриваш изключително много духовност (но тя не идва на готово). 
Title: Re: Номерология
Post by: sea_love on Ноември 20, 2008, 09:22:23 pm
kabala, позволявам си да цитирам откъс от статия на Георги Томалевски "Хармонията на Питагор. Символика на числата, която може да се намери ето тук: http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=285

"Числото четири се нарича още квадрат или кръст. То е прието като число на борба и изпитание. То е чистилището на душата и огънят, през който трябва да мине всяко същество, за да заслужи своето достойно място във вечния живот. Христос прие истинското си величие, след като прие четворката - кръстът на страданието, за да стане път, истина и живот. Древните езотерични науки, сочат четворката (квадрата) като символ на борба, а като аспект между небесните светила в астрологията, квадратът има същото значение. Четворката е война, защото изразява също разделение на частите. Някога са считали, че светът е съставен от четири елемента - стихии: огън, вода, въздух и земя. През тях, като през очистителни реторти, преминава душата на човека, за да получи своето „кръщение” в дух и истина. И природните духове, според преданията, са четири: саламандри, ундини, силфи и гноми. Четири - това е числото на света като цяло, който има четири страни като стените на един огромен дом - изток, запад, север и юг. Изтокът носи безмълвното величие на изгряващото слънце, надеждите и святостта на живота. Западът - противоречията, шума на желязото, цивилизованата жестокост и конкретния разум. Северът носи недостигаемата чистота на истината, и югът - палещите огньове на желанията и спокойната бавна мъдрост на пустинята. Числото четири е същевременно число на градежа. Върху четириъгълна основа почиват пирамидите на египетските посветени, които имат триъгълни стени и връх, който съединява „небето” с „земята”.

Ако човек се изправи с прибрани крака и разперени ръце в страни, той ще образува четворката или кръста. Кръстът е неподвижна, статична фигура. Тя изразява човека, който стои неподвижно. Това е фигурата на разпятието, което приема страданията. Но тази фигура е непостоянна, защото човекът тръгва, разтваря крака, пристъпя напред и образува петорката, пентаграмата - ходещият, подвижният, възкръсналият човек.

Числото осем, е третата степен на числото две. То представя една по-висша степен на ония неща, които символизуват двойката. Арабският му знак е като знака на безкрайността. Две нули, долепени една до друга, или два конуса, върховете на които се докосват, е символ на преминаване от една реалност в друга. Символ на земната и физичната смърт, числото осем е съставено от две четворки, т. е. от две действителности - два дома, две реалности. Осмият знак от колелото на Зодиака е Скорпион - знакът на смъртта. Осем, това е числото на силните, които живеят съзнателно, както в видимия веществен, така и в невидимия свят. То е число на посветените в мистериите на живота и смъртта. Осем е мистичен знак и число, което управлява и тайната на пола."
Title: Re: Номерология
Post by: kabala on Ноември 23, 2008, 11:55:16 am
Sea-Love,много хубав откъс...ще намеря време да вляза в "съзнателния живот",за да видя какво още има там...Мнго се злоупотребява с учението на Питагор,по простата причина,че никой до сега не може да каже със сигурност,в какво точно се е състояло знанието им-))))...Предавало се е устно...Та,така...Относно 4-ката,това знание си идва още от Зороастръ,така да го кажа и някои учени считат,че той е основоположникът на номерологията. Отделен въпрос е,че трябва да споменем и Хермес Трисмегист. За това и квадратът се счита за знанието,което е пазено от очите на простосмъртните и за разлика от съвременната номерология,която дава на 4 вибрацията на Уран,то древната е оставила това на меркурий,символизиращ самия Трисмегист....Аз,обаче имах друго предвид...Четворката може да се изобрази и по следния начин: 4 = 1+2+3+4 = 10 = 1-))).Просто не ми стана ясно за Питагор,който достигнал нивото на 4 и за това попитах,да не би да става дума за един от 32 пътя на мъдростта.Но,ще видя какво е написано в тази книга,която си ми посочила...Благодаря
Title: Re: Номерология
Post by: sea_love on Ноември 23, 2008, 07:50:24 pm
kabala, открих една книга в www.spiralata.net от Авесалом Подводни - "Кабала на числата". Свалих я и сега чета, там е посочено подобно на твоето тълкуване за четворкатата.  :img61:
Title: Re: Номерология
Post by: kabala on Ноември 24, 2008, 01:09:43 pm
Ами,нали знаеш,че съм фен на Подводни-))))....Не си спомням какво точно е писал за четворката,но дава страхотни обяснения за числата и техните нива....Това съм го използвала и в моите писания....Просто,някак си ,по друг начин разбираш вече самите вибрации.Книгата съм си я свалила от нета и трябва да я намеря да видя 'кво беше...че нали съм заплес :tongue: :img61:
Title: Re: Номерология
Post by: sea_love on Ноември 24, 2008, 01:36:01 pm
 :yes: :thumbsup:  :hmmm:
Title: Re: Номерология
Post by: Dream on Ноември 24, 2008, 01:51:00 pm
off - топик: малеййй като се сетя един пън какво ме направиха, заради Подводни.. :img61:
Title: Re: Номерология
Post by: kabala on Ноември 24, 2008, 02:43:33 pm
Бря, то се отделил тоя форум тук :1923:.Що,бе,Дриймче...кво имат против Подводни :img61:
Title: Re: Номерология
Post by: Dream on Ноември 24, 2008, 03:48:44 pm
еее Кабала, ти по-добре от мен знаеш как го отрекоха, заради аспектариума му...
Title: Re: Номерология
Post by: kabala on Ноември 24, 2008, 04:12:24 pm
Малко офффффффффффф,топик....сетих се за какво говориш,както и за мястото :policeman:,ама тоооо, с тая русата глава -трябва подсказка.Аз съм съгласна с Подводни,относно Аспекториума....В края на краищата,който е с по-различно мнение,нека напише статия,книга и да го обори-))) :2136:
Title: Re: Номерология
Post by: Dream on Ноември 24, 2008, 04:23:10 pm
 :love001: :love001: :love001: :hb:
Кабала, малко по-сериозно, знам че ще ме нахокаш щото не слушам, ама можем ли да ти изпросим пак един увод в номерологията този път ще внимавам  :img61: :38: :=hug:
Title: Re: Номерология
Post by: kabala on Ноември 25, 2008, 09:39:01 am
Ами,да започваме-))))
В номерологията,от голямо значение е числото на същността,която носи енергия от минали животи-това е датата на раждане.Всички го знаят като число на Пътя на Живота.Аз го наричам число на Съдбата. Изчислява се,когато съберем числата от датата и получим двуцифрено число,което редуцираме,т.е.събираме отново,до получаването на едноцифрено...Например:
28.01.1974 = 2+8+1+1+9+7+4 = 32 = 3+2 = 5. Числото на Съдбата е 5,обаче,двуцифреното число е много важно,защото по един начин ще се прояви петицата получена от редукция на 14,на 23 или 32-)))).Това е нещо като слънчевия знак,а двуцифрените числа наподобяват различните градуси и дори асцендента.
Title: Re: Номерология
Post by: Dream on Ноември 25, 2008, 10:58:31 am
 :imgh: :imgh: :imgh: аиии супер си  :thumbsup:
Title: Re: Номерология
Post by: Dream on Ноември 26, 2008, 10:30:10 am
никой не се обажда
та значи ако имам число на Съдбата 8 (зе което доста говорихме по-горе), което е радуцирано от 26? :) :love021:
Title: Re: Номерология
Post by: kabala on Ноември 27, 2008, 09:20:30 am
Еййййй,няма мирясаш с туй 26 :061: Както Ведите,така и съвременната номерология дават много превратности в съдбата на хората,родени с тази вибрация.Първо,защото 2-ката е под влиянието на Луната и символизира избора,който винаги ще се налага да прави човек и второ,заради числото 6-венера,която търси вечната хармония и смята,че там,където има хаос,винаги има разруха.Това са подчинителни числа,които завися от другите хора.На всичкото отгоре,числото 6 е и символ на тъмните сили,т.е.много е важно къде ще се насочи изначално душата :imgwings: Имайки предвид сумарното число 8,то този път на съдбата дава големи препятствия и разочарования. За разлика от другите осмици,този човек ще постига малко по-трудно нещата,с повече колебания от негова страна.Препятствията ще са предимно в ранна възраст.Човекът,роден със Съдба 8 ( 26) трябва много внимателно да подбира приятелите си,защото ще усеща тяхното предателство.Изпитанията му ще са свързани със ситуации,в които ще трябва бързо да взема крайно решение и да създаде хаос около себе си,за да разбере,че той разчиства пътя за еволюцията :imgbird:
Най-общо това ще е...Сега,всичко зависи и от датата на раждане,защото тя ще покаже и на къде точно трябва да се развие тази осмица,защото независимо,че трябва да работи и изкарва парите си сама,ако има една двойка в раждането,то тя ще промени нещата :Apompom:
Title: Re: Номерология
Post by: Dream on Ноември 27, 2008, 12:40:24 pm
олеле, че интересно, ама наистина интересно
 :JNoeps: ама звучи много сложно, ти говориш само за един елемент, а ако трябва да се навърже всичко ще стане една  кашичка. направо ти се кефя до какво ниво си стигнала  :545:

Изпитанията му ще са свързани със ситуации,в които ще трябва бързо да взема крайно решение и да създаде хаос около себе си,за да разбере,че той разчиства пътя за еволюцията :imgbird:

ам аз лесно не мирясвам, бавно но славно напред към 26 хи-хи. а това за хаоса познавам един чУвек, който само с хоп-раз, може да разруши много неща - работа, приятелства, ама всичко, цел да се освободи път за нещо ново - все си мислих това, че е плутонска работа  :hb:

Най-общо това ще е...Сега,всичко зависи и от датата на раждане,защото тя ще покаже и на къде точно трябва да се развие тази осмица,защото независимо,че трябва да работи и изкарва парите си сама,ако има една двойка в раждането,то тя ще промени нещата :Apompom:
[/quote]
хъмммм, а тя дата на раждане не звучи по-оптимистично от 26 (8).. ама айде, ще кажа, че имаме в нея три 1, една 4-ка, една 2-ка, осмица и девятка... :) ама ти ся шъ кажеш, че и името трябвало...  :praising:
Title: Re: Номерология
Post by: LOVE & JOY on Ноември 27, 2008, 12:42:06 pm
За единичките какво ще кажете, мацки?


Прочетох, какво е написала Скарлет. Не ми звучи успокоително и май си е така и при мен. :56:
Title: Re: Номерология
Post by: sea_love on Ноември 27, 2008, 01:08:56 pm
"1 - Единицата е Бог. Основа на всички числа. Тя представлява ума и още бащата. Изразява сила, творчество, воля, независимост, щедрост, енергия. Единицата не с за всекиго. Тя е строго число. 1 пробужда съзнанието и порива за работа. Тя е начало, път, по който идват божествените благословения. Числото едно е динамично. То е семето, което се посажда, човекът в движение. Творчески принцип. Мерило на нещата, извор от който си излязъл. Едното създава нещата.


Божествената правда. Божественото начало у нас.


1 не означава количество. Най-силното и най твърдото число. Символ на щастието.


Човекът на единицата е много прям, открит, не се влияе. При едно човек е неотстъпчив.


Едно е най-тежкото и най-бързото число. Така бързо се движи, че е едновременно във всичките центрове на вселената.


Единицата е създала останалите числа, както точката е създала правата линия.и всички тела. Силата е в 1. Живо число.


Едно е пролет."

Беинса Дуно

Title: Re: Номерология
Post by: sea_love on Ноември 27, 2008, 01:15:23 pm
Предния цитат за числото 1 е Откъс от книгата „Път към съвършенство - въведение в божественото учение на Учителя Петър Дънов”Издател: ИК "Кралица Маб"; Автор: Христо Дочев, 1996
 :girl_angel:
Title: Re: Номерология
Post by: LOVE & JOY on Ноември 27, 2008, 02:07:43 pm
Ммм, хареса ми . Благодаря! :imgh:
Title: Re: Номерология
Post by: kabala on Ноември 27, 2008, 02:41:09 pm
Абе,баш пролет да е едноооо...това е все едно на едно място да поставиш овен и лъв....и кое му е пролетното????...Единицата си е добричка,както казвам аз,но когато и се признае авторитета. В любпвта изисква повече...вероятно не го осъзнава и за това човек трябва да е много внимателен с нея :empathy3:Лидер,тя може да прегази всеки,ако поиска. Не обича критиката,но пък признава грешките си,особено,ако я убедят с доводи. Тя е изобретател-кажи на единицата,че нещо не мой да стане или че няма измислен начин за това и глей кво става...начиииииии-огън,майка....няма миряса,докато не изобрети нещото :s045: :kupa...
Дриймче,убий МА,нищо не разбрах-говоря само за датата на раждане,кви са тия единици и чудеса.....кажи ми само датата....Тук нямам намерение да правя цял анализ :cool:
Title: Re: Номерология
Post by: LOVE & JOY on Ноември 27, 2008, 04:39:04 pm
Хохохо. начеткахте ме здраво. :90:
Тъкмо си викам: Брех, откъде ме знаят тези гърли. :five:
kabala , майсторица си , види се. :=hug:
Title: Re: Номерология
Post by: stelt77 on Ноември 27, 2008, 05:20:12 pm
Не че много разбирам, но да питам... Рождената ми дата е 08.02.1981 г., та смятам и ми излиза едно двуцифрено 29, после от него 11 и после пак ли трябва да го събирам до едноцифрено или остава 11???   :wondering:
Title: Re: Номерология
Post by: Dream on Ноември 27, 2008, 06:46:16 pm
Кабалита, хайде да не оттегчаваме народа тук, за датата ще си бърборим по скайп или кю  :yelrotflmao:
Title: Re: Номерология
Post by: sea_love on Ноември 27, 2008, 06:52:49 pm
stelt77, Остава единадесет, това е число което не се редуцира до едноцифрено.

"Числата съдържат положителни и отрицателни енергии. Положителните енергии се изразяват в положителния, т. е. в добрия, нормалния живот, а отрицателните в неправилния живот.

11 и 22 са числа, чийто смисъл е служба на обществото и човечеството. Когато тези числа присъстват в рождената дата на дадено лице, това означава, че последното е надарено със способности и качества да ръководи и доминира, поставяйки живота си в служба на другите. 11 и 22 имат значение на идеализъм, саможертва, вдъхновение. В това отношение 22 има въздействие на по-високо ниво и на по-висок международен план. 22 служи на цялото човечество. То означава универсалност. 11 означава вечна борба между двете единици.

10 - 100- показват Ангелска еволюция"  :2136:


Откъс от книгата „Път към съвършенство - въведение в божественото учение на Учителя Петър Дънов”Издател: ИК "Кралица Маб"; Автор: Христо Дочев, 1996   
Title: Re: Номерология
Post by: stelt77 on Ноември 27, 2008, 07:04:27 pm
11 означава вечна борба между двете единици.

Надявам се това не означава, че страдам от раздвоение на личността, нали???   (http://forum.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_06.gif)
Title: Re: Номерология
Post by: sea_love on Ноември 27, 2008, 07:35:02 pm
stelt77, мисля, че не страдаш от раздвоение на личността, щом си тук в този форум... :smile:
Title: Re: Номерология
Post by: kabala on Ноември 28, 2008, 09:05:17 am
Сега,относновашата дата...Понякога се редуцира 11,а понякога не...Проблемът е,че това число има висша вибрация,която не се усеща от всички хора. Но при вас,то е продукт на 29,което символизира числото на каричната разплата. При всички случаи е трябвало да преживеете промени и проблеми в живота си. При вас,stelt 77,виждам промени до около 25 годишна възраст.Може би са се изразявали в разочарования и загуби от различен характер.Определено е свързано и със страх за семейство,пари и като че ли е имало и нещо общо със здравословен проблем...но пък сте и борбен човек,отворен много към хората-)))). Отново сте преживели нещо след тази възраст. При вас,определено взема връх числото 2,а не 11, т.е.отдавате голямо значение на взаимоотношенията и се влияете от тях. Но пък притежавате една много силна линия,символизираща настоящето. Имае малко прераждания,което говори,че вие сте дошла на тази земя,за да доизчистите някои неща,които не сте могла да приключите.Пък и Арканът на съдбата ви символизира Колесницата,така че,ще трябва да се преборите със страховете си,за да вървите напред-))).
Title: Re: Номерология
Post by: LOVE & JOY on Ноември 28, 2008, 12:36:04 pm
Невероятно!!И всичко това го извади от една рождена дата!! :buket:
Title: Re: Номерология
Post by: kabala on Ноември 28, 2008, 01:37:47 pm
Емиииии,налага се да го извадя само от датата :JNoeps:
Title: Re: Номерология
Post by: stelt77 on Ноември 28, 2008, 03:57:26 pm
А това означава ли, че на всички родени на тая дата им се случва едно и също??   :wondering:
Title: Re: Номерология
Post by: kabala on Ноември 28, 2008, 04:16:16 pm
Не,не означава...Но на вас ви се е случило,нали...Вземат се предвид транзитни години,влияние на астродомовете.От особено значение е името,цялото,както и се разглеждат отделните му съставки,ударението,къде е ударената буква,каква е сричката и още куп други неща....
Title: Re: Номерология
Post by: LOVE & JOY on Ноември 28, 2008, 04:40:35 pm
Кабала, значи ли това, че евентуална промяна на името може да повлияе  на съдбата на човека? Подозирам, че е така.. А ако става дума за прибавяне/ изпускане дори на една буква? И дори без да е отразена официално?

Много ме заинтригува. Препоръчай ни книжки, моля ! :img61: Чела съм една за числата, но нещо не се запалих тогава..
Title: Re: Номерология
Post by: kabala on Ноември 29, 2008, 10:19:48 am
Името е целта на човека в този живот,така че е нормално при променяне или изпускане на буква,това да се отрази на цялата вибрация на номерологичния код.Книжки  - на Муси Дачева,Христо Енев,сега излезе една на Тамара Зюрнаева за номерологичната мандала,ама не си спомням пълното име на книгата.Аз имам записки,които съм си ги водила от 97 година насам и понеже съм русо и кухо,не съм писала авторите...Имаше една много хубава от български автор и беше жена,обаче имам само извадки в една тетрадка.Така помня-като пиша. :whistling:
Title: Re: Номерология
Post by: LOVE & JOY on Септември 03, 2009, 08:28:29 pm
Понеже стана дума за пентаграма, вижте на какво попаднах

http://www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=1ZjSvfNFKb4
Title: Re: Номерология
Post by: Deepinside on Септември 03, 2009, 09:08:54 pm
Понеже стана дума за пентаграма, вижте на какво попаднах

http://www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=1ZjSvfNFKb4
:106:
Title: Re: Номерология
Post by: zdravka on Септември 04, 2009, 10:16:34 am
Бихте ли ми обяснили вие какво виждате на тази ръка, защото аз нищо не виждам? Само линии.
Title: Re: Номерология
Post by: Deepinside on Септември 05, 2009, 08:33:37 pm
Бихте ли ми обяснили вие какво виждате на тази ръка, защото аз нищо не виждам? Само линии.

Има се предвид петолъчна звезда на дланта, което не си спомням да съм виждал по-рано.
Title: Re: Номерология
Post by: stelt77 on Декември 14, 2009, 10:31:19 am
Не разбирам от номерология, но от известно време ме "преследва" една дата... Не са се случили много неща на нея, но все пак мисля, че са важни...
Накратко - на 25-ти март 2006 г. се запознах с бившия си мъж.. Отбелязвахме 25-тият ден на всеки месец, докато на 25-ти март 2008 г. почина свекър ми и датата стана повече черна... Наскоро се запознах със сегашния си мъж, който е роден на 25-ти март, а на 25-ти октомври тази година се разделих с бившия и заживях с настоящия (не съм избирала датата, стана случайно)... 

Чудя се дали мога да очаквам още важни за мен събития (добри и лоши) на тази дата??   :JNoeps:
Title: Re: Номерология
Post by: Deepinside on Декември 14, 2009, 10:15:28 pm
може да е от астрологията - някакъв транзит да се прави на такова число - което да касае някаква планета на определен градус
Title: Re: Номерология
Post by: Андреана on Декември 14, 2009, 10:56:11 pm
Иначе 25-о число  се нарича -Прозорливост и анализ и предвищава духовна мъдрост, натрупана чрез внимателно наблюдение на хората и нещата, и успех чрез познанията , придобити от опита.

 Или е транзит както казва Deepinside, или е някакъв знак на съдбата.
Title: Re: Номерология
Post by: stelt77 on Октомври 28, 2010, 09:53:46 am
Чудя се дали мога да очаквам още важни за мен събития (добри и лоши) на тази дата??   :JNoeps:

Вече си отговорих на този въпрос... На 25-ти октомври (понеделник) почина дядо ми... Мисля си, че няма да е последното нещо, случило се на тази дата...
Title: Re:Номерология
Post by: Of Porcelain on Февруари 10, 2011, 12:13:14 am
Дали може да кажете нещо за 33? Редуцира ли се на 6?

И още нещо ми е интересно: коя планета на кое число отговаря? Доколкото си спомням
                                1- Слънце
                                2 - Луна
                                3 - Юпитер
                                4 - Уран/или Раху
                                5 - Меркурий
                                6 - Венера
                                7 - Нептун/ Кету
                                8 - Сатурн
                                9 - Mарс, а някъде Плутон
Title: Re:Номерология
Post by: kabala on Февруари 10, 2011, 07:05:48 am
33 е Хирон.Винаги се редуцира, но все пак се отчита неговото влияние
Title: Re:Номерология
Post by: Dream on Февруари 10, 2011, 05:14:22 pm
май 0 е Плутон... поне така ми е останало от някъде
Title: Re:Номерология
Post by: kabala on Февруари 10, 2011, 06:58:21 pm
ЮЬ сетен път казвам, че няма как нулата да е Плутон. Това е "нищо" и няма как да е свързано с планета